Höj värdet på huset – lägg nytt tak

Det är alltid kul att fantisera om husköp och gå runt och spekulera om drömliga kåkar man hade velat köpa och sätta fingrarna i. Tyvärr är det ofta drömmar bara förblir en dröm, och en stor faktor till det är ju att köpa hus inte är helt gratis. För att kunna köpa sitt drömhus behövs oftast en rejäl slant och för att kunna göra slag i saken kan slutpriset på sin nuvarande bostad avgöra hur stor budget man har för sitt nästkommande hus. Det är helt enkelt en kedja där allt spelar roll, och det kan därför vara en god idé att göra en upprustning av sitt nuvarande hus innan försäljning för att på så sätt höja värdet på sin bostad. Oftast får man mycket mer igen genom att renovera en del innan försäljningen så de utgifter man får brukar oftast löna sig i slutändan.

Det finns vissa saker som kan påverka priset mer än andra och ett nylagt och fräsch tak är verkligen en sådan faktor. Blivande husköpare resonerar exakt likadant som du gör, och att anlita en takläggare för att lägga nytt tak kanske inte är det första man vill göra när man köpt nytt hus. Därför är de flesta villiga att betala en extra slant på slutpriset om de vet att det dröjer några år innan det är dags att ringa dit takläggaren igen.

Du som säljare ska också tänka på att välja en auktoriserad takläggare som under sitt arbete även kan gå igenom takets kvalitet och hållbarhet. För nya husköpare är det en extrem trygghet och förhoppningsvis behöver man inte upptäcka med takläggare stockholm några dolda fel en tid efter husköpet. Om takläggare i borlänge däremot kan garantera att taket ser bra ut och att arbetet utfört på rätt sätt kan det vara en stor trygghet och säkerhet när det är dags för en försäljning, och absolut en faktor som kan få upp priset en hel del.

Förutom ovanstående punkter skapar ett nylagt tak också ett positivt helhetsintryck för huset, vilket vi vet kan vara väldigt viktigt och avgörande i många fall. Därför kan det verkligen vara värt att ge sitt hus lite extra omtanke av takläggare stockholm innan det är dags för försäljning. Se även till att anlita en takläggare som har F-skatt så att du kan få ROT-avdrag med takläggare stockholm på utfört arbetet. På så sätt kan det bli en riktig win-win affär med ett nyrenoverat och lättsålt hus för en liten summa pengar, och ni kan få en större vinst att putta in i ert nästa projekt.