Fyra regler inom kundlojalitet

Det är inte lätt att få en trofast kund och all dess tillit, det är ett hårt jobb bakom som kräver ansträngning, kvalité och tid av tryckerier som vill ha kunden under lång tid. Att skicka ut företags gåvor, presentkorgar, kalendrar och liknande är inte alltid det räcker för tryckerier att vinna deras fulla lojalitet.

Här kommer fyra regler för hur man får en kunds lojalitet och få den att stanna där också. Tryckerier måste använda sig av dessa i fall de ska få fortsatt samarbete med både företag och privatpersoner som valt dom innan.

Erbjud stjärnkunds service
Förutom att ge dina kunder en servicegåva efter att dom gjort ett inköp så måste tryckerier idag visa mer att dom bryr sig och kan ge den där extra stjärnservicen! Studier har visat att 78% av kunder på tryckerier har struntat i att genomföra ett köp på grund av dålig service. Det är viktigt att man verkligen visar att man göra allt för att ge dom det resultat dom vill ha. Dom ska känna att dom vinner något hos er. Det ska vara enkelt att genomföra köpet, personalen ska vara trevlig och gärna familjär till sättet och det ska finnas en miljö som säger “välkommen hem”. Det ska på tryckerier dessutom alltid finnas någon där som kan svara på alla deras frågor, stora som små.

Håll ditt ord!
Detta behövs egentligen inte nämnas, det är en självklarhet av rang. Tryckerier som inte håller sig till detta riskerar att förlora sitt goda rykte, och pålitlighet hos kunderna. Har det blivit fel en gång så kan det sitta kvar hur länge som helst hos folk. Om du lovar något så måste du hålla det! Om ni som tryckerier till exempel lovar att ge bort gåvor för de kunder som köper produkter som visitkort från tryckeri för över ett visst värde så ska dom också få dessa produkter. Ofta är det därför vissa typer av kunder köper över huvud taget. Att då inte hålla det ordet kan göra att de känner sig lurade.

Erbjud sätt att spara pengar till kunderna
Om tryckerier erbjuder kunderna sätt att spara pengar så ökar deras chanser att få kundens tillit och det är ofta ett sätt som garanterar kundtillit också. Det finns olika program att använda sig av då det kommer till att erbjuda kunder sätt att spara pengar på. Tryckerier får oftast nya kunder på det här sättet som kanske har velat anlita tryckerier innan men inte haft råd, de får nu råd med detta erbjudande. Att erbjuda olika sätt för kunderna att spara pengar ger dom uppfattningen om att ni är måna om dom som privatpersoner och inte bara vill lura dom på pengar. Att även ge dom produkter, till exempel att om dom köper för så mycket så får dom det här eller det där. Tryckerier som använder sig av dessa metoder får kunder som är väldigt glada och motiverade att handla.

Bli modern
Att bli familjär hos dina kunder är det allra bästa tipset som rekommenderas! Tryckerier som använder sig av sociala medier till exempel där dom lägger ut fina och roliga uppdateringar tillsammans med erbjundanden har garanterat en lojal kundkrets.