Är sökmotoroptimering något ditt företag borde använda?

De flesta företagare har hört talas om sökmotoroptimering eller SEO som det ibland kallas. Många har hört andra företagare prata om det och vilka fantastiska resultat de fått när de använt SEO. Om man bara hör rykten och sedan bestämmer sig för att investera i SEO utan att riktigt ha koll på hur och varför det fungerar så kan man dock bädda för en besvikelse.

Mer effektiva i vissa branscher

SEO är inte ett framgångs-hack som funkar för alla, det är dock sant att om man syns högt upp i sökresultaten för vanliga sökord så kommer det att generera många besökare, i vissa fall är dock dessa besökare inte benägna att köpa produkten eller tjänsten för som man kanske erbjuder. De mest effektiva branscherna, eller sökorden att synas för är sådana som ofta innebär att ”sökaren” är ute efter att köpa en produkt eller tjänst.

Ett konkret exempel

Sökfrasen ”nyttiga middagstips” är inte laddad med lika mycket köplust som ”nyttig take-away Göteborg”. I den första sökfrasen är det troligen så att sökaren är ute efter nyttiga recept att laga på egen hand, i den andra sökfrasen är det uppenbart att sökaren vill köpa nyttig mat i Göteborg – vilket är varför den frasen är mer värdefull att synas för om man är ett företag som erbjuder nyttig take-away-mat.

Ta råd från en webbyrå

Varje situation är unik och det finns sätt att utnyttja sökmotoroptimering på som är snäppet för avancerade för att klargöra i den här artikeln. De flesta webbyråer har bra koll på sökmotoroptimering och det är inte ovanligt att en webbyrå har en särskild avdelning inriktad på SEO eftersom det är en så pass stor marknadsföringskanal, det finns även s.k. SEO-byråer som jobbar främst med sökmotoroptimering – ta kontakt med en byrå och se till att ni förstår varandra. Förklara sedan din situation och vad du är ute efter för resultat med sökmotoroptimeringen.